Опис: Дисципліна «Холодильна техніка» полягає в наданні студентами комплексу знань, що охоплює фізичні основи та засоби отримання низьких температур шляхом вивчення робочих процесів, конструкцій та технічну експлуатацію холодильних машин і установок, холодильників, а також основи холодильної технології харчових продуктів та використання холоду в галузях агропромислового комплексу, на підприємствах харчування і торгівлі.
Цілі: дисципліни «Холодильна техніка» є: оволодіння методами розрахунку основних параметрів на основі теоретичного описання термодинамічних процесів, які відбуваються у машинах та апаратах обладнання для отримання штучного холоду та природного охолодження харчових продуктів; вивчення принципіальних схем, конструкцій основних типів холодильних машин, теплообмінних та допоміжних апаратів холодильних компресорних установок, систем охолодження з урахуванням вітчизняної та зарубіжної техніки; вивчення особливостей експлуатації, автоматизації холодильної техніки та систем охолодження.
Мова: Українська
Викладачі: Наталія Юріївна Орляцька, Максим Васильович Жеребкін