Розгорнути / Згорнути блок Увійти до системи
Логін
Пароль
 
Розгорнути / Згорнути блок Вибрані курси
Дані не знайдено
 
Розгорнути / Згорнути блок Інформація для дисципліни "Інноваційні технології дієтичних харчових продуктів"
Опис: Вивчення дисципліни забезпечує формування комплексу знань, умінь та навичок майбутніх спеціалістів вирішувати завдання створення дієтичних харчових продуктів, забезпечення якості й безпечності сировини, продовольчих товарів, готової продукції; застосовувати сучасні хімічні, фізико-хімічні та інші методи їх дослідження, основні методи контролю якості для організації метрологічних випробувань.
Цілі: Метою дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти компетентностей, необхідних для професійної діяльності в харчовій галузі та ресторанній індустрії. Зокрема, спеціальних, які передбачають формування комплексу знань, умінь і навичок із створення, практичної реалізації сучасних технологій виробництва широкого спектру нових дієтичних харчових продуктів, у тому числі соціальних, спеціальних і для спецконтингентів, на орснові різних видів сировини; здатність до аналізу сучасних напрямів, трендів розвитку галузі здорового харчування, синтезу нових ідей та їх реалізації; здатність приймати раціональні технічні й технологічні рішення, впроваджувати інноваційні розробки та обґрунтовувати доцільність їх реалізації з урахуванням соціально значущих проблем, економіки, логістики, інформаційних технологій; здатність здійснювати комплексну оцінку харчової безпеки для впровадження системи НАССР в умовах виробництва нового продукту
Оцінювання: Підсумковий контроль у вигляді іспиту
Теми: 1. Вступ. Ключові поняття та визначення. 2. Вплив технологічної обробки на формування дієтичних властивостей харчового продукту. 3. Технології дієтичних харчових продуктів з удосконаленою білковою складовою. 4. Технології дієтичних харчових продуктів з удосконаленою жировою складовою. 5. Технології дієтичних харчових продуктів з удосконаленою вуглеводною складовою. 6. Використання біотехнологій для виробництва продуктів дієтичного харчування. 7. Технологія дієтичних харчових продуктів із підвищеним вмістом вітамінів. 8. Технологія дієтичних харчових продуктів із підвищеним вмістом мінеральних сполук. 9. Роль води в формуванні якості продукції дієтичного призначення. 10.Технології холодних страв та закусок оздоровчого та дієтичного призначення. 11. Технології перших страв оздоровчого та дієтичного призначення. 12. Технології гарнірів та соусів дієтичного призначення. 13. Технології других страв оздоровчого та дієтичного призначення (страви з овочів, риби, птиці, м’яса тощо). 14. Технології солодких страв дієтичного призначення. 15. Технології кондитерської продукції оздоровчого та дієтичного призначення. 16. Особливості реалізації та просування на споживчому ринку продукції оздоровчого та дієтичного призначення.
Метод навчання: Проблемно-пошуковий
Мова: Українська
Викладачі: Наталя Віталіївна Мурликіна, Максим Леонідович Серік
20,00₴ Додати в кошик