Інформація для дисципліни "Стандартизація, сертифікація та метрологія"
Опис: Мета вивчення дисципліни – формування у студентів знань, вмінь та навичок, які забезпечують їх кваліфіковану участь у реалізації вимог нормативних документів системи сертифікації та стандартизації, а також єдності вимірювань, поширених і затверджених законодавчими актами.
Цілі: Завдання дисципліни: – підготовка нової генерації фахівціів, здатних вирішувати сучасні господарські проблеми у сфері стандартизації, сертифікації та метрології; – вивчення основних відомостей із стандартизації, сертифікації та метрології; – розвиток та поглиблення набутих знань для надання споживачам індустрії гостинності якісних готельно-ресторанних послуг.
Студент повинен знати: – державні акти та нормативні документи зі стандартизації та сертифікації; – основні метрологічні правила, вимоги, норми. Студент повинен вміти використовувати набуті знання в практичній діяльності.
Оцінювання: Оцінювання здійснюється за 100-бальною шкалою в діапазоні від 0 до 100 балів (включно).
Теми: Розділ 1 Стандартизація як важлива складова системи технічного регулювання Розділ 2 Організаційно-методичні та правові принципи сертифікації Розділ 3 Основи метрології