Опис: Вивчення дисципліни ставить за мету надати студентам комплекс теоретичних та практичних знань у галузі технологічного обладнання підприємств торгівлі, які дадуть можливість професійно орієнтуватися в різновидах торговельного обладнання, його призначення, конструктивній будові, розрахунку основних технічних та економічних показників, методах та засобах монтажу, експлуатації та ремонту, принципам вибору обладнання та розташування його на підприємствах торгівлі.
Цілі: У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: – торговельне технологічне обладнання, яке застосовується на етапах процесу торгівлі; напрямки розвитку роздрібної торгівлі та його технічне забезпечення; системи та обладнання для реєстрації товарно-грошового обігу в роздрібній та оптовій торгівлі; системи та обладнання для автоматичної ідентифікації товарних позицій; системи безпеки торговельних підприємств; підйомно-транспортне обладнання; механічне обладнання підприємств торгівлі; немеханічне обладнання підприємств торгівлі; ваговимірювальні системи підприємств торгівлі; основні поняття вендінгу. Класифікацію, принцип дії, технічні, економічні, енергетичні та інші характеристики торговельних автоматів, які застосовуються на підприємствах торгівлі; фірми та підприємства, які виробляють торговельне обладнання. вміти: володіти стандартною термінологією, що використовується для визначення ключових понять курсу; здійснювати розрахунки основних параметрів торговельного обладнання; проводити монтаж, правильно експлуатувати та здійснювати ремонт торговельного обладнання. користуватися науково-технічною, довідковою літературою та володіти навиками пошуку необхідної інформації в бібліотеках та в Інтернеті.