Розгорнути / Згорнути блок Увійти до системи
Логін
Пароль
 
Розгорнути / Згорнути блок Вибрані курси
Дані не знайдено
 
Розгорнути / Згорнути блок Інформація для дисципліни "Харчові технології"
Оцінювання: Іспит
Теми: Дисципліна викладається три семестри і складається з наступних тем:

Тема 1. Вступ. Роль харчування в житті людини, основні світові тенденції розвитку харчової індустрії, загальна характеристика харчових виробництв, класифікація.
Тема 2. Аналіз технологічних систем, основних закономірностей харчових технологій, характеристика основних технологічних понять процесів, які відбуваються при виготовлені харчових продуктів (біохімічних, хімічних, фізичних, мікробіологічних, тепло-масо-переносу).
Тема 3. Технологія зберігання зерна – сировини - основного компоненту при виготовленні хлібобулочних, кондитерських виробів, макаронів.
Тема 4. Технологія виробництва борошна, круп’яних та макаронних виробів.
Тема 5. Технологія виробництва хлібопекарних пресованих дріжджів.
Тема 6. Технологія виробництва хлібобулочних виробів опарним та безопарним способом з використанням пшеничного борошна та специфіка виготовлення хліба із житнього борошна.
Тема 7. Технологія виробництва борошняних та цукристих кондитерських виробів, інновації та тенденції в світі у виготовленні кондитерських виробів для здорового харчування.
Тема 8. Технологія виробництва цукру із цукрового буряка, інновації.
Тема 9. Технологія виробництва крохмалю, особливості модифікованих крохмалів.
Тема 10. Технологія бродильних виробництв, особливості його хімічного складу, асортимент, інновації та тенденції при виготовленні пива.
Тема 11. Технологія виробництва безалкогольних напоїв: асортимент, основні світові тенденції виробництва.
Тема 12. Технології виробництва жирів рослинного та тваринного походження.
Тема 13. Технологія виробництва алкогольних напоїв (спирту, вина, віскі, коньяку, горілки та ін.): вплив на організм, асортимент, інновації.
Тема 14. Технологія переробки плодів та овочів, виробництва соків та пюре, особливості хімічного складу та специфіка технологій при отриманні їх із каротинвмісної, хлорофілвмісної та антоціанової сировини, інновації.
Тема 15. Технологія натуральних та закусочних консервів із плодів та овочів, їх асортимент, якість.
Тема 16. Технології виробництва томатної пасти, переробка відходів, особливості хімічного складу, лікувально-профілактична дія, інновації, особливості хімічного складу.
Тема 17. Технології «шокової» заморозки плодів та овочів, асортимент, зберігання біологічно активних речовин, лікувально-профілактична дія, інновації(кріозаморозка та кріоподрібнення).
Тема 18. Технологія висушених фруктів, ягід та овочів, асортимент, зберігання БАР та розробка порошків із них, асортимент, зберігання БАР при сушінні та зберіганні, інновації(отримання порошків в нанорозмірній формі).
Тема 19. Біотехнології отримання квашеної капусти та інших овочів, інновації.
Тема 20. Кріо- та нанотехнології при переробці плодів та овочів та отримання продуктів для здорового харчування.
Тема 21. Технологія виробництва молока, особливості хімічного складу, асортимент, лікувально-профілактичні властивості, інновації при переробці і зберіганні.
Тема 22. Біотехнології виробництв йогуртів, простокваші, ряжанки, кефіру, інновації.
Тема 23. Технологія виробництва кисломолочного сиру із молока та гомогенізованих десертів, лікувально-профілактична дія, особливості хімічного складу, комбіновані молочно-рослинні десерти.
Тема 24. Технологія виробництва вершкового масла, асортимент, особливості жирнокислотного складу, виготовлення спреду.
Тема 25. Технології виробництва консервованих продуктів із молока: сухого знежиреного молока (СЗМ), сухої молочної сироватки (СМС), сухих вершків, згущеного молока, їх особливості хімічного складу, виготовлення на їх основі дитячих сумішей для немовлят.
Тема 26. Технологія переробки м’яса та виготовлення м’ясних продуктів із птиці та інших тварин, особливості хімічного складу, асортимент, труднощі при зберіганні та застосуванні, інновації.
Тема 27. Технологія виробництва консервованих продуктів із м’яса.
Тема 28. Технологія переробки риби, та виробництва рибних продуктів, та із гідробіонів, особливості їх хімічного складу, асортимент, інновації.
Тема 29. Технологія виробництва консервованих продуктів та консервів із риби, їх асортимент, особливості хімічного складу, потреба на душу населення.
Тема 30. Технології виробництва чаю та кави, асортимент, особливості хімічного складу та їх значення в раціонах харчування.
Ресурси: Рекомендована література, методичне забезпечення, інформаційні ресурси
Інша інформація: Викладачі: Павлюк Раїса Юріївна, Максимова Надія Пилипівна, Котюк Тетяна Валеріївна
Мова: Українська
Викладачі: Тетяна Котюк, Надія Максимова, Раїса Юріївна Павлюк
Розділ: 22
Матеріал дисципліни
Записатися Записатися